Новини

Семінар для вчителів «Місця пам’яті: регіональні та національні символи репрезентації минулого»

26-го вересня ми провели вже 4-ий у цьому році освітній семінар для вчителів історії «Місця пам’яті: регіональні та національні символи репрезентації минулого».

Під час семінару директор Центру «Мнемоніка» Максим Гон ознайомив вчителів історії із основними моделями політики пам’яті та продемонстрував нестандартні підходи до концептуалізації пам’ятників.

Надалі член Центру Петро Долганов ознайомив присутніх з іншою формою нестандартної меморіалізації – «камені спотикання». Він також розповів про жертв, яким Центр «Мнемоніка» цьогоріч встановив ці меморіальні знаки у Рівному.

Членкиня ГО «Мнемоніка» Наталія Івчик ознайомила учасників тренінгу із віртуальною мапою «Полікультурне Рівне», створеною нашою організацією у межах минулорічних проектів. Вона також провела тренінг «Читаючи пам’ятник», під час якого вчителі історії підготували власний аналіз рівненських монументів за пропонованими критеріями.
Завершився семінар переглядом і обговоренням документальних фільмів Мнемоніки «Розстріляне місто» та «Людина з обличчям».

Семінар проведено в межах проекту “Палімпсести пам’яті”, який Центр “Мнемоніка” здійснює за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung з коштів Міністерства закордонних справ ФРН.