Новини

Проект «Створення інструментів боротьби з антисемітизмом та ксенофобією»

Нещодавно презентаціями документальних продуктів ГО «Мнемоніка» завершилась реалізація проекту «Створення інструментів боротьби з антисемітизмом та ксенофобією», що здійснювався за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

У межах проекту було створено:
  • настільну гру «Зникле місто». Вона знайомить учнів з полікультурною та поліконфесійною історією міжвоєнного Рівного, містом, яке зникло у часи Другої світової війни. Настільну гру було поширено як серед вчителів міста Рівне, так й області в час проведення семінарів у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти;
  • настінний календар «Полікультурне Рівне» на 2019 рік. Він інтегрує в українсько-польсько-єврейське минуле міста в призмі соціальної історії; світлини зберегли образи містян міжвоєнного періоду та реконструюють тогочасний міський простір;
  • документальна анімація про долі євреїв у рівненському гетто – «Приречені: історія рівненського гетто». Відео розкриває трагізм жертв нацизму та поневіряння рівненських євреїв у гетто у часи Другої світової війни.


У межах реалізації проекту документальні відеопродукти ГО «Центр студій політики пам’яті та публічної історії «Мнемоніка» презентовано учням понад 10-ти шкіл міста та студентам трьох вищих навчальних закладах.

Проект ГО «Мнемоніка» здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.