Новини

Виставка «Голокост у Рівненському гебіті»

Ми задумали проект, реалізацію якого розпочинаємо, кілька років тому. З різних причин він стартує тільки тепер – у час, коли Україна вже понад рік захищає свою територіальну цілісність та обрані нею демократичні цінності. Ми боронимося від злочинств російського режиму, новітнього тоталітаризму, досвід якого корениться в тоталітаризмах минулого століття. Ймовірно, ця реальність актуалізуватиме проблематику нашого проєкту «Голокост у Рівненському гебіті».

Він має на меті сприяти обізнаності молоді зі злочинами нацизму на теренах Рівненщини, формуванню толерантності старшокласників та студентів, а також запобігати поширенню в їхньому середовищі етнічних упереджень.

Наш проєкт передбачає:

  • Створення виставкої експозиції та її презентацію старшокласникам і студентам. Копії виставки будуть розіслані методичним об’єднанням викладачів історії Рівного, Корця, Тучина та Гощі (міста, що входили до Рівненського гебіту);

  • Розробку та друк методичних рекомендацій для вчителів історії загальноосвітніх шкіл та викладачів університетів щодо використання матеріалів виставки в навчальному процесі;

  • Проведення семінарів та відкритих уроків з використанням матеріалів виставки;

  • Презентацію виставки ​​вчителям суспільно-гуманітарних дисциплін в час проходження ними курсів з підвищення кваліфікації у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Усі розроблені матеріали, включаючи електронну версію виставки та методичні рекомендації з її використання, будуть доступні на нашому сайті.

Висловлюємо подяку «Конференції з матеріальних претензій євреїв до Німеччини (Клеймс Конференс)» за підтримку цієї виставки.